Бебињата се најдобри фитнес тренери

Чувството на сигурност е најважно за време на бременоста оти идните мајки се изложени на многу силни емоции.

Промените на телото, исто така, се битен сегмент за несигурноста оти рекламите сугерираат дека бремените жени имаат само мало стомаче и дека изгледаат совршено. Затоа не е чудно што нормалните жени се чувствуваат како бојлер од 300 литри.

Препораката од гинекологот е бремената жена да добие најмногу 14,5 килограми, но со оглед на тоа што секој метаболизам не е ист, во реалноста се случува мајките да качат и по повеќе од 25 килограми.

Ако се придодаде и задолжителното отекување на телото, секако,дека жената нема да изгледа како убавиците од телевизија. Нужно е чувството за сигурност да се врати со сознанието дека бременоста има повисока цел и дека кога ќе се роди бебето тоа ќе ви биде најдобриот фитнес тренер што бргу ќе ве врати во првобитниот изглед.