Чорапи за спиење – изгледа смешно, но е корисно

Затоплените стопала ги поддржува и традиционалната кинеска медицина, а се препорачуваат на жените со болен месечен менструален циклус.

Ако сте навикнале со чорапи да одите на спиење, колку и да се чини лудо, всушност сте во предност, барем ако и верувате на новата научна студија објавена во Weekly Journal of Science.

Истражувањето покажало како спиењето со чорапи е одличен трик за смирување, така што оние кои ги носат под јорган, во просек заспиваат дури 15 минути пред босоногите.

Затоплените стопала ги поддржува и традиционалната кинеска медицина, а се препорачуваат на жените со болен месечен менструален циклус кај кои добрата циркулација може да им биде од помош.