Дали навистина „не ви е ништо“: Пет знаци кои укажуваат дека не сте здрави

Хроничен замор, несоница, главоболка... - за многумина се толку „нормални“ појави што воопшто и не им посветуваат внимание, ниту пак, насетуваат дека зад нив може да се крие друг, многу поголем здравствен проблем

Здравствените проблеми како што се заморот или несоницата обично се игнорираат затоа што се претпоставува дека се „нормална работа“, последица на секојдневниот динамичен живот. Но дали е навистина така? Во продолжение прочитајте дали имате причина да бидете загрижени…

Нагло губење на косата

Се повеќе жени ја зачувуваат убавината на косата со природни шампони и маски. Но губењето на косата може да биде индикатор за здравствен проблем. Можеби се работи за последица на стрес или лоша исхрана, секако, проблемот треба да го пријавите на доктор.

Губењето на косата може да биде индикатор за здравствен проблем

Хроничен замор

Бројот на жени кои ја доживуваат фазата на хроничен замор без да побараат стручна помош е застрашувачки. Денеска повеќето луѓе се премногу зафатени, но ако имате проблеми со оваа состојба дури и ако не сте се замориле, можеби се работи за хроничен замор, кој обично е резултат на недостаток на спиење, проблеми во врската или односите на работното место.

Дигестивни проблеми

Запекот не е мала работа и ако не се реши, може да предизвика развој на други болести. Покрај сите обврски, веројатно, немате време за следење на варењето на храната, но ако запекот е нешто што често ви се случува, размислете за менување на вашата исхрана и животни навики. Внесувајте во организмот повеќе влакна за да ја стимулирате работата на цревата.

Главоболка

Жените кои живеат во големите градови честопати ја гледаат главоболката како резултат на гужвата и бучавата. Иако и тоа е дел од проблемот, честата, силна и хронична болка секогаш бара посета на доктор.

Подуеност

Може да се работи за лоша исхрана или дупла порција грав, но ако подуеноста ве мачи премногу често, посетете доктор бидејќи зад тој проблем може да се крие друг, многу поголем проблем.