Дали сте знаеле дека и мажите имаат целулит, но на овие места!

Дури три проценти од мажите имаат целулит кој настанува кога мастите се акумулираат под кожата и се врзуваат за сврзното ткиво...

Проблем со целулитот немаат само жените, туку и некои мажи. Но кај нив „кората од портокал“ се појавува на помалку видливи места и во помал обем, додека кај понежниот пол се таложат на бутовите и горниот дел од телото.

Истражувањата покажале дека три проценти од мажите на планетата имаат целулит кој настанува кога мастите се акумулираат под кожата и се врзуваат за сврзното ткиво. Кај посилниот пол целулитот главно се јавува во пределот на абдоменот и над половината, и на него најчесто подложни се дебелите мажи.

Но и за тоа постои решение. Целулитот ќе се исчезне доколку ги смените животните навики, односно преминете на изблансиран начин на исхрана и почнете да се бавите со физичка активност.