Дали знаете каде треба да се фрли маслото за јадење по употреба?

Најдобро што може да се направи е искористеното масло за да се префрли во пластично шише, цврсто да се затвори и да се фрли во ѓубре.

Во поголем број случаи, дури и кога не се пржи многу, искористеното масло луѓето го фрлаат во кујнскиот садопер. Тоа е најголема грешка што може да се направи.

Најдобро што може да се направи е искористеното масло за да се префрли во пластично шише, цврсто да се затвори и да се фрли во ѓубре.

Зошто ова се нагласува? Од причина што еден литар масло загадува, верувале или не, речиси еден милион литри чиста вода. Споменатата количина вода е количина што нормален човек ќе ја употреби за 14 години.