дома Деца и тинејџери

Деца и тинејџери

АУТИЗАМ-9 факти за нарушување на спектарот на оваа состојба

Нарушувањето на спектарот на аутизмот честопати е погрешно разбрано. Еве информации за оваа широка состојба. Нарушувањето на спектарот на аутизам (ASD) е состојба на развојот на мозокот што влијае на тоа како личноста ги перцепира...

Што се инфекции на увото? Симптоми, причини, дијагноза, третман и превенција

Инфекциите на ушите се неверојатно вообичаени, а зафаќаат пет од секои шест  деца додека да наполнат 3 години. Поголемиот дел од времето, инфекциите на увото се случуваат во средното уво, што е просторот зад...

Страни тела (туѓи предмети) во носот, душникот и други отвори во човечкото тело-2...

Во медицинска смисла, туѓ предмет е нешто што е во телото, но не припаѓа таму. Страни предмети може да се вметнат во телото случајно или намерно. Тие, исто така, понекогаш се голтаат. Тие можат...

Страни тела(туѓи предмети)во човечкото тело-децата најподложна категорија 1 дел

Во медицинска смисла, туѓ предмет е нешто што е во телото, но не припаѓа таму. Страни предмети може да се вметнат во телото случајно или намерно. Тие, исто така, понекогаш се голтаат. Тие можат...

Розацеа и купероза-црвени образи кои претставуваат кожен проблем

Допирот на природно руменило на образите, без сомнение, му дава свежина на лицето. Меѓутоа, ако црвенилото е трајно, станува поинтензивно со текот на времето и на крајот резултира со видливи капилари, тоа е розацеа,...

Психофизичка подготовка за вашето прваче-што треба да направите

Покрај справувањето со неограниченото ниво на енергија и интензивните емоции, децата кои се подготвуваат за 1-во одделение ќе се соочат со нови обврски во училиштето. Вашето дете ќе научи да се приспособува на подолг...

Oрална кандидијаза-состојба во која габата Candida albicans се акумулира на слузницата на устата.

Oрална кандидијаза е состојба во која габата Candida albicans се акумулира на слузницата на устата. Кандида е нормален организам во вашата уста, но понекогаш може да прерасне и да предизвика симптоми. Оралниот дрозд предизвикува кремасто...

Синдром на потресено бебе-сериозна повреда на мозокот што произлегува од силно тресење на новороденче...

Синдромот на потресено бебе е сериозна повреда на мозокот што произлегува од силно тресење на новороденче или мало дете. Познато е и како навредлива траума на главата, синдром на потресен удар, нанесена повреда на...

ЛИСТЕРИЈА-опасна бактерија за бремените жени и новороденчиња

Инфекцијата со листерија е бактериска болест која се пренесува преку храна, која може да биде многу сериозна за бремени жени, луѓе постари од 65 години и луѓе со ослабен имунолошки систем. Најчесто тоа е...

Вашето дете е дебело-што треба под итно да направите?!

Детската дебелина е сериозна здравствена состојба која ги погодува децата и адолесцентите. Тоа е особено вознемирувачки бидејќи вишокот килограми често го започнуваат патот на децата кон здравствени проблеми кои некогаш се сметаа за проблеми...

НАЈНОВИ ВЕСТИ