Добро е да се знае: Еве кога не треба да се пие вода

Пред и после оброк особено би требало да одбегнувате студени напитоци

За организмот да може нормално да функционира, неопходно е секојдневно да внесуваме барем 8 чаши вода. Водата го поттикнува исфрлањето на токсините од организмот, го забрзува метаболизмот и ја зголемува ситоста.

Според одделни совети за слабеење (кои се дури и потврдени со истражување), ако 30 минути пред оброк (на празен стомак) испиеме една до две чаши вода, оваа навика на долги патеки ќе ни помогне во процесот на губење килограми.

Меѓутоа, одбегнувајте да пиете вода непосредно пред или после обилен оброк, бидејќи во тој случај може да се јави надуеност и отежнато варење. Пред и после оброк особено би требало да одбегнувате студени напитоци.