ДОБРО ПОГЛЕДНЕТЕ СИ ГО ЛИЦЕТО оти положбата на акните открива потенцијални опасности за органзимот

Мозолчињата во веѓите и околу нив најчесто се знак за враснување на влакната поради кубење на влакната на овој дел од лицето. Исто така може да биде поврзно и со работата на надбубрежната жлезда (стрес).

Чело и работ на косата  

Причина за појава на акни на ова место често се козметички производи кои лошо реагираат со вашата кожа. Исто така, причина може да бидат и дигестивни проблеми – нездрава исхрана која води до дигестивен дисбаланс, а укажува и на проблеми со црниот дроб.

Веѓи

Мозолчињата во веѓите и околу нив најчесто се знак за враснување на влакната поради кубење на влакната на овој дел од лицето. Исто така може да биде поврзно и со работата на надбубрежната жлезда (стрес).

Т-зона

Оваа зона го опфаќа подрачјето долж носот и околу веѓите (форма на буквата Т). Кожата во овој дел е многу чувствителна и реагира и на најмали животни промени (стрес). Исто така, ова подрачје е поврзано со црниот дроб и може да укажува на проблеми со интолеранција на храна.

Образи

За појавата на акни на овој дел од лицето можно е да се виновни два причинитела – вашиот мобилен или рацете. Дезинфицирајте го мобилнио и редовно мијте ги рацете. Мозолчињата во горниот дел на обрзаот може да бидат поврзани со респираторни проблеми.

Брада и вилица

Мозолчињата на ова подрачје укажуваат на стрес и хормонални промени. Често се јавуваат за време на месечниот менструален циклус, а може да означуваат и овулација. Исто така, може да бидат знак за менопауза или хормонална нерамнотежа (нередовен циклус). Но, појавата на акни на брадата може да се знак и за проблеми со работата на тенките црева.