Докажано: Вежбањето со музика е поефикасно!

Резултатите од една студија на канадски научници покажале дека музиката може да го намали чувството на напор за време на вежбањето, како и дека нè прави посилни.


Имено, научниците забележале дека учесниците во четиринеделното истражување, кои за време на кревањето тегови слушале музика, значително ја зголемиле својата сила во однос на испитаниците кои за време на

 

вежбањето носеле „чепчиња“ за ушите. Авторите на студијата советуваат – одберете музика која најмногу ве мотивира и чиј ритам ве поттикнува да вежбате и подолго да издржите напор. Резултатите нема да изостанат!