Еве како можете да ја скратите менструацијата, и тоа сосема природно

Просечното времетраење на менструацијата е 3 до 5 дена, но понекогаш тој период на жените им изгледа како вечност. Исто така, на некои жени менструацијата им трае и повеќе од 7 дена, но постои начин – и тоа сосема безопасен – да се скрати овој период

Без разлика дали е повеќе или помалку болна, обилна или сосема оскудна, редовна или апсолутно непредвидлива, менструацијата понекогаш ги нервира ама баш сите. Ако мислите дека понекогаш единственото нешто што ви се случува во животот е менувањето на периодите на ПМС и менструации, американските гинеколози велат дека постои начин како да го „натерате“ телото побрзо да ја „одработи“ менструацијата.

Ни помалку ни повеќе, замислете со – оргазамИмено, со зачестените оргазми ѕидот на матката станува пофлексибилен, па заради тоа крвта побрзо излегува од организмот. Но не е само тоа во прашање. Оргазмот е природен аналгетик кој ги отпушта стресот и болката од организмот, па и менструалните болки можат да се намалат со чести оргазми. Причина плус за големо О, зарем не?!