Еве која крвна група најлошо го поднесува стресот

Kрвната група ни дава многу информации за здравјето, а една од нив е и како да се справиме со стресот

Како ќе се справите со стресот зависи и од вашата крвна група. Имено, научно е докажано дека луѓето со крвна група А најлошо го поднесуваат стресот. Тоа е затоа што имаат повисоко ниво на кортизол во крвта, хормон одговорен за стресот, што значи дека се подложни на стрес повеќе отколку луѓето од другите крвни групи.

Физичката активност е одличен начин за справување со стресот, а на луѓето со крвна група А им се препорачуваат смирувачки физички активности како што се таи чи и јога, кои го намалуваат нивото на кортизол.

На луѓето со крвна група А им се препорачуваат смирувачки физички активности како што се таи чи и јога

Луѓето со крвна група 0, покажаа истражувањата, најдобро се носат со стресните ситуации, но, исто така, им е потребна помош да се ослободат од хормонот кортизол. Во тоа најдобро ќе им помогне енергичното вежбање кое веднаш ќе го отстрани чувството на стрес.

На луѓето со крвна група Б најмногу им одговараат јога и други поблаги форми на вежбање, додека лицата со крвна група АБ најдобро функционираат кога нивната дневна рутина е избалансирана, без преголеми осцилации на стресни ситуации.