Еве што може да ви се случи ако два дена по ред носите иста долна облека

Откријте што уште се случува ако ја занемарите хигиената.

Замислете да носите иста долна облека два дена по ред… Бактериите ќе се размножат… Почнува лошо да мириса, а дури може да дојде и до воспаление. Откријте што уште се случува ако ја занемарите хигиената.

Чешање

Потта и токсините го напуштаат телото низ кожата, па на тие места може да дојде до чешање. Ако бактериите и габите се размножат на кожата, дефинитивно почнува да чеша.

Осип

Кога кожата ќе дојде во контакт со микробите – таа реагира. Главно се појавува црвеникав осип кој чеша.

Воспаление на бешиката

Ако подолго време носите иста долна облека, може да настанат бактерии кои ќе влезат во мочниот канал и ќе предизвикаат воспаление на бешиката.

Срамни вошки

Лошата хигиена и нередовното менување на долната облека го зголемуваат ризикот од срамни вошки.