Фотографија прикажува зошто породувањето е најтешката работа на светот

Токму оваа фотографија покажува низ што мајките всушност поминуваат на породувањето.

За време на породувањето цервиксот на жените се шири дури до 10 сантиметри пред да почнат контракциите кои ќе му помогнат на бебето да излезе од матката и за прв пат да вдише воздух. Она што за сите е фасцинантно е фактот дека тие 10 сантиметри не ги сметаме за толку големи. А како тие всушност изгледаат можеме да видиме на една фотографија која станала вирална затоа што ја покажува вистинската големина и обемот на цервиксот при стартот на породувањето.

Токму оваа фотографија покажува низ што мајките всушност поминуваат на породувањето. На неа се гледа штица со отвори изразени во сантиметри. Секој од круговите има број кој покажува колку всушност сега страшно звучи тој број 10.

10 всушност е голем број, а низ тој круг на фотографијата се гледа глава на бебе која притоа е и потесна од рамената, кои, исто така, поминуваат низ цервиксот – кој е исклучително растеглив.

Стефани Кристијан, виновничката за оваа фотографија која станала вирална за многу кратко време, рекла: „Еве како навистина изгледаат 10 сантиметри отворен цервикс . Ние заслужуваме навистина се заради ова.“

Набрзо фотографијата почнале да ја споделуваат многу корисници со најразлични коментари.

„Мајка ми вака на свет не донела нас тројца. Ќе морам уште еднаш да и се заблагодарам, особено заради мојот брат со голема глава“, напишала една корисничка под споделената фотографија на Стефани.

Има и смешни и уникатни комнтари, се вели разни луѓе разни карактери – но речиси сите се согласни: Секоја чест на сите мајки! Вие сте навистина мошне храбри и силни жени!