Гладни сте, а не сакате да јадете? Мириснете ванила и чувството ќе исчезне

Ванилата е одлично средство против напади на глад, тврдат стручњаците од болницата Сент Џирџ во Лондон, по објавеното истражување со лица кои имаат вишок килограми.

Кога ќе огладнете, не морате секогаш да јадете. Доволно е на шамивче да капнете неколку капки ароматично масло од ванила и тој мирис да го вдишете, па чусвтвото на глад брзо ќе исчезне.

Ванилата е одлично средство против напади на глад, тврдат стручњаците од болницата Сент Џорџ во Лондон, по објавеното истражување со лица кои имаат вишок килограми.

Стручњаците на учесниците во истражувањето на кожата им ставале фластер кој ослободува мирис на ванила, а потоа утврдиле нека нивните напади на глад се преполовиле.

Се покажало дека слаткиот мирис на оваа зачинска билка делува смирувачки и го потиснува чувството на глад.