Хороскопски знаци кои живеат најдолго – дали сте меѓу нив!?

Вљубениците во хороскоп правеле бројни истражувања со цел да откријат за кои знаци е најверојатно дека ќе имаат долг и здрав живот.

Според бројните истражувања најдолго живеат личностите родени во овие три хороскопски знака:

Рак

Лицата родени во знакот на рак живеат долго поради својот карактер, кој некои би го нарекле себичен, а некои внимателен. Раковите водат многу грижа за себе и за своето здравје и секогаш се ставаат на прво место, а важно им е што јадат и пијат и добро да се наспијат. Се грижат за своето семејство и сакаат да бидат здрави за што е можно подолго да бидат со своите деца.

Девица

Девиците се пребирливи, одважни и остри и лаички кажано не дозволуваат да се опуштат премногу. Девиците се уредни и внимателни и како и раковите, водат грижа за своето здравје, а голема е веројатноста дека тие повеќе ќе и донесат стрес на својата околина, отколку што тие ќе бидат под стрес.

Овен

Овните имаат слични карактеристки како и девиците, а имаат и огромна волја за живот и да си угодуваат себеси. За јарците се вели дека се луѓе кои живеат долго. Според статистиката доста долго живеат и скорпиите и стрелците, но само поради тоа што роденденот им паѓа на крајот од годината.