Истражувањата покажуваат дека и најскапите хотелски соби се вистинско легло на бактерии. Освен на далечинските управувачи, најмногу бактерии се наоѓаат на фенот за сушење коса.

ABC News спроведе анонимна студија за хотелски соби, чија цена за ноќевање се движи од 98 до 500 долари, а резултатите кои ги доби покажуваат дека колку е навистина валкан фенот во хотелските купатила.

Освен на далечинските управувачи, најмногу бактерии се наоѓаат на фенот за сушење

Микробиологот Чак Герб, кој учествуваше во истражувањето вели дека вработените во хотелите најчесто забораваат да го исчистат фенот, иако постојано се употребува. Тој советува по секоја употреба фенот да се пребрише со влажни марамчиња, зашто во спротивно сите бактерии кои се наоѓаат на него преку рацете ќе се префрлат на лицето и на останатите делови од телото.