Имала 18 абортуси, потрошила преку 100 000 евра да добие дете, а тогаш животот и подготвил изненадување еднакво на чудо

Сонот за тоа да станат мајки на некои жени, за жал, им останува само сон

Борбата за потомство стана секојдневие за многу двојки бидејќи заради многу здравствени проблеми и начинот на живот не можат да добијат бебе. Лорен Варенфорд, која имала 18 абортуси и потрошила 90 илјади евра на вештачко оплодување, успеала да се оствари како мајка во 48 година од животот и на својот сопруг Марк (55) да му подари дете после 16 години борба!

„Дури после 16 години лекарите откриле што не е во ред. Дијагностицираа дека имам „клетки убијци“ кои го напаѓаат и уништуваат ембрионот кој е стар само неколку недели. Одлучивме да престанеме да се обидуваме во 2010 година затоа што секој пат кога ќе забременев бременоста се завршуваше до 14 недела. Постојано се надевав и се разочарував. Не можев да престанам да плачам секој пат кога ќе се случеше абортус. Повеќе не можев да поминувам низ тоа. Но 5 години подоцна решив да си дадам последна шанса и да појдам на донација на ембриони во Чешка во 2015 година. Тогаш се случи вистинско чудо, забременив и успеав да го родам синот Вилијам во 37 недела со царски рез. 18 долги години откако почнавме да работиме на бебе. Сега често не нарекуваат негови баба и дедо, но ние сме пресреќни што конечно имаме наше дете“, раскажува таа и додава: „18 абортуси и 90 000 евра. Вредеше. Повеќе не сум млада и не можам да трчам по него додека си игра, но се вредеше. Сега сме совршено семејство, а јас конечно се чувствувам исполнето“.