Имате чуден вкус во устата… Ова се 9 рани симптоми на бременост!

Симптомите на бременост може да бидат очигледни, но некогаш може и да изостанат.

Тестовите за бременост и ултразвукот се единствени сигурни начини да покажат дали дошло до бременост. Постојат сепак и некои други симптоми на кои треба да се обрне внимание доколку се сомневате дека сте забремениле. Ова се некои од раните знаци на бременост:

  • Изостанок на менструацијата;
  • Утринска мачнина;
  • Промени во градите;
  • Запек;
  • Вагинален секрет;
  • Почесто мокрење;
  • Чувство на умор;
  • Чуден вкус во устата;
  • Откажување од некои омилени работи.
Совет: Доколку се појави некој од овие симптоми и се сомневате на бременост, направете тест или појдете на лекар.