Имате несоница заради менструалните болки? Еве како да легнете за да ги намалите симптомите

Една положба на спиење ослободува од болки во стомакот – природен лек против менструални грчеви

Болките и грчевите во стомакот кој ве држат будни половина ноќ сигурно звучат познато, баш како и нападите на глад во 2 часот наутро. Но постои една положба која може и тоа како да ги намали менструалните тегоби и да помогне полесно да заспиете. Се работи за положбата фетус.

„Спиењето во оваа положба ја ублажува болката во стомакот и во голема мера ги намалува грчевите“, велат стручњаците.

Исто така, важно да се нагласи и дека за време на циклусот не е пожелно, односно не се препорачува спиење на стомак затоа што така се создава голем притисок на матката.