Имунитетот треба да се јакне и преку лето, еве како

Дневната доза од 20 ml Regulatpro Bio ги содржи највредните состојки од 12 кг овошје, зеленчук, ореви и зачини, подложени на патентиран метод на каскадна ферментација и со тоа производот ги поставува темелите на добро здравје и зголемена витална енергија. Видливо го зголемува производството на природна енергија на клетките и ги прилагодува ензимските процеси во телото за да го подготви телото природно за транзициите помеѓу сезоните, каде што се зголемува процентот на респираторни нарушувања.

Главната задача на имунолошкиот систем е да го заштити телото од бактериски и вирусни инвазии и да го заштити од клетките на ракот или страните ткива. Постои разлика помеѓу неспецифичен, вроден имунитет, што вклучува активирање на имуните клетки за да се заштити телото од потенцијални опасности (т.е. гранулоцити на неутрофили, моноцити, макрофаги, природни убијци) и специфичен, адаптивен имунитет, кој се карактеризира со „имунолошка меморија“ и производство на специфични антитела по болест или вакцинација. Двата система тесно соработуваат за да го заштитат телото од патогени микроорганизми.

Биоактивниот концентрат Regulatpro Bio може да биде исклучително корисен за имунорегулација на телото, бидејќи ефикасно го активира неспецифичниот имунолошки систем поврзан со силите на природниот отпор на човекот.

Дневната доза од 20 ml Regulatpro Bio ги содржи највредните состојки од 12 кг овошје, зеленчук, ореви и зачини, подложени на патентиран метод на каскадна ферментација и со тоа производот ги поставува темелите на добро здравје и зголемена витална енергија. Видливо го зголемува производството на природна енергија на клетките и ги прилагодува ензимските процеси во телото за да го подготви телото природно за транзициите помеѓу сезоните, каде што се зголемува процентот на респираторни нарушувања.

Имунорегулаторниот ефект на Регулатпро е докажан во голем број студии, вклучително и анализи извршени во Центарот за биолошки и науки за храна Фрејзинг-Вајхенстефан при Техничкиот универзитет во Минхен, како и во потенцијален, рандомизиран, двојно слеп, плацебо- контролирана студија, објавена во ”Во 2009 година, која ги исполнува најстрогите научни критериуми, и обично се применува само во клиничките испитувања за лекови. Специфичните биомаркери на имунолошкиот систем, воспалението и оксидативниот статус се измерени пред студијата и по четири недели од нејзиното траење. Резултатите обезбедуваат информации за имуномодулаторните, антиинфламаторни и антиоксидантни ефекти на Регулатпро.

Студијата е извршена со особено внимание на природните клетки убијци (наречени НК-клетки од англиските природни убијци) и ја испитува нивната функција како дел од клеточниот имунитет пред и по четири недели од земањето на Регулатпро. Природни клетки убијци се оние клетки во нашето тело кои дејствуваат на првата линија против патогени кои напаѓаат. Тие се врзуваат за заразени со вируси клетки и ги убиваат со помош на специфични ензими. Така, НК-клетките исто така можат да ги елиминираат клетките дегенерирани од тумор. Активирањето на овие клетки при земање на Регулатпро е исклучително важно за отстранување на заразени со вируси или малигни клетки и може да се смета за основа на добро функционирачкиот имунолошки систем.

Неутрофилните гранулоцити, друга важна компонента на неспецифичниот имунитет, исто така имаат корист од Регулатпро. Ин витро тестовите спроведени во Фрејзинг Вајхенстефан центарот за биолошки и храна науки при Техничкиот универзитет во Минхен го потврдуваат овој ефект. Неутрофилите циркулираат во крвта и продираат во погодените ткива при инфекција или воспаление. Тие препознаваат потенцијални патогени микроорганизми, ги проголтуваат и ги уништуваат, а при земање на Регулатпро се подобрува активноста на овие клетки.

Во прилог на изразен антивирусен и антибактериски ефект, при земање на Regulatpro, корисниците ни пријавуваат чувство на освежување, значително поголема енергија и подобрена физичка форма. Овој ефект се постигнува како резултат на својството на суштината на Regulatpro да го подобри производството на енергија од страна на митохондриите, враќајќи ги и активирајќи ги сите процеси во клетките.

Regulatpro Bio е исклучително погоден и за возрасни и за деца, бидејќи е создаден како 100% органски производ без додавање шеќер, конзерванси, бои, алкохол, глутен. Активните компоненти во него се со мала молекуларна тежина и лесно може да се апсорбираат директно во крвотокот преку мукозата на усната шуплина и тенкото црево. Може да се земе и на почетокот и за време на разни ладни услови. При првите симптоми на настинка, редовната доза препорачана за возрасната група е тројно зголемена. Со земање на Regulatpro лесно можеме да ја зајакнеме првата линија на одбрана на организмот од вируси и бактерии и да уживаме во добро здравје во текот на целата година.