Исповед на еден гинеколог: Ова е страшната вистина за абортусот (видео)

Во видеото доктор Левантино зборува за тоа како се прекинува бременоста во второто тромесечје.

Доктор Ентони Левантино, гинеколог, решил на јавноста да и објасни, со помош на анимација, што се случува со мајката и бебето за време на абортусот. Инаку, и самиот во својата досегашна кариера извел 1 200 абортуси. Во видеото доктор Левантино зборува за тоа како се прекинува бременоста во второто тромесечје. Бебето во дваесеттата недела е со големина на дланка на возрасен човек.

„Повеќето од луѓето не знаат што се случува за време на абортусот, сметаат во организацијата која е противник на абортусот “Live Action”.

Една неодамнешна анкета открила дека дури 81 процент од Американците се за некое ограничување на абортусот, вклучително и тоа самата постапка да се ограничи на бремености до првите три месеци. Во истражувањето во кое учествувале 1 700 Американци, 66 проценти од нив, а кои себеси се сметаат за поддржувачи на изборот „за абортус“, велат дека абортусот треба да се дозволи во некои случаи: првото тромесечје, во случаи на силување, инцест или за да се спаси животот на мајката. Или никогаш да не се дозволи.