Изненадувачки резултати: Позитивно е кога не јадете со друштво!

Или сакате или не сакате да јадете сами, најчесто нема друг одговор

Иако едни сметаат дека да се јаде во самотија е тажно и понижувачко, на други тоа им е омилен начин на релаксација од напорниот ден. Имено, истражувањето објавено во магазинот Форбс докажало дека личностите кои преферираат да јадат сами имаат повеќе самодоверба и повеќе го почитуваат сопственото време. Во истражувањето е спроведена и анкета меѓу луѓето кои имаат меѓу 25 и 34 години, која имала мошне позитивен исход – дури 80 отсто од луѓето изјавиле дека ги весели да јадат сами и дека не им ни малку непријатно да одат во ресторан на вечера без придружба, односно партнер, пријател или некоја друга личност. Сепак, мал број испитаници одговориле дека попрво би изгледале пет најстрашни хорор филмови едно по друго, отколку да јадат сами.

Претставник на истражувањето изјавил дека личностите кои често јадат сами се помалку склони на депресија и дека би било идеално кога сите би почнале да го сметаат јадење без друштво за составен дел од денот, без поврзување на истото со осаменоста.