Јаболков оцет против потење

Не грижете се заради мирисот на оцетот – затоа што штом ќе се исуши, тој ќе испари.

Високите температури и влагата во овој период од годината се најголем непријател затоа што ја „крадат“ енергијата и влијаат на прекумерното потење. Еден од природните начини да ги ублажиме последиците на жештината е да се наоружаме со јаболков оцет.

Тој има исушувачки и смирувачки ефект, па е идеално средство за маките кои не снаоѓаат. За да го ублажите потењето разблажете чаша оцет со половина чаша млака вода, па со тоа натопете памучна ткаенина и ставете ја како облога на стапалата, дланките или дури можете и под пазувите. Држете ги до половина час.

И не грижете се заради мирисот на оцетот – затоа што штом ќе се исуши, тој ќе испари.