Како на време да препознаете дека на телото му е потребен детокс

Постојат и некои сигнали кои предупредуваат на тоа дека телото е преоптоварено и дека бара помош:

Иако пролетта е најдобро време за чистење на органзимот, внесот на малку потешка храна во студените денови остава последици и бара постојана грижа. Покрај тешката храна, во овој период присутни се и токсини од околината, па не е на одмет и во зимскиот период, организмот да се исчисти од вишокот отрови.

Постојат и некои сигнали кои предупредуваат на тоа дека телото е преоптоварено и дека бара помош:

  • Главоболка
  • Алергија
  • Проблеми со кожата
  • Лош здив и непријатен мирис на телото
  • Депресија
  • Слабо помнење
  • Надуеност
  • Лоша дигестија
  • Дебелеење или екстремно слабеење
  • Запек

За ефикасно и полесно чистење на телото, консумирајте ги овие намирници: зелен зеленчук, лимон, јаболка, лук, зелка, цвекло.