Како сè може да ви користи јаболковиот оцет?

Јаболковиот оцет е познат како природен лек за забрзување на метаболизмот и регулирање на телесната тежина. Ако сакате да се ослободите од вишокот килограми, пред секој оброк испијте чаша топла вода во која сте разматиле една лажица од овој оцет.

Јаболката отсекогаш се сметала за симбол на здравјето и виталноста, а незаменлив производ кој се добива од ова овошје е оцетот, кој одамна е прогласен за благодат. Богат е со калиум, а има и антибактериско и антисептично дејство.

Еве зошто го препорачуваат нутриционистите:


Вишок килограмиЈаболковиот оцет е познат како природен лек за забрзување на метаболизмот и регулирање на телесната тежина. Ако сакате да се ослободите од вишокот килограми, пред секој оброк испијте чаша топла вода во која сте разматиле една лажица од овој оцет.

За здрава коса – За косата да биде убава, здрава, сјајна и без првут, од помош ќе биде само една лажица јаболков оцет разматена во 125мл вода. Оваа течност користете ја како регенератор.

Против изгореници – За да ја ублажите болката, а раните од изгорениците што побрзо зараснат, на оштетената кожа нанесете неколку капки разреден јаболков оцет, за да поттикнете брза регенрација на кожата и на сврзното ткиво.

За бели заби – За бели заби, треба една лажица оцет да измешате со вода и редовни да ги миете забите со оваа течност. Но, внимавајте оти во големи количини, оцетот може да ја оштети обвивката на забите.