Кажете му збогум на кариесот без одење на забар!

Рецептот е многу стар и проверен, а на оние на кои оваа супстанца им е достапна ја користат, би се рекло, од раѓањето

Белите и здрави заби се императив на секој човек. Личноста која има бели и убави заби е попривлечна и токму таквите заби за личноста откриваат дека таа многу се грижи за својата лична хигиена. Забите, се разбира, освен за естетскиот дел, се важни и во процесот на исхрана, па здрави заби ни овозможуваат нормален процес на џвакање на храната. Затоа е мошне важно да се грижиме за нив.

Најчест проблем кога се во прашање забите е кариесот, кој се јавува и покрај сите пасти и производи за нега на усната шуплина. Под терминот кариес се подразбира оштетување на тврдото ткиво кое го предизвикуваат киселините што ги создаваат бактериите. Кариесот може да го погоди кој било заб, а најчесто се открива дури откако ќе биде предоцна, односно откако ќе предизвика непријатна болка.

Постојат повеќе третмани за лекување кариес, но, секако, најпривлечни се природните. Група ирски истражувачи открила дека постои производ кој природно го отстранува кариесот. Тоа е кокосовото масло, затоа што има својства кои се борат против киселината која го создава кариесот.

Значи, доколку имате кариес и итно ви е потребно решение, почнете со третман со кокосово масло.

Потребно е секое утро да земате по две лажички кокосово масло во устата и да го „маткате низ устата” неколку минути. Колку подолго толку подобро. После плукнете го маслото, а забите измијте ги регуларно.

Овој метод е добар и при отстранувањето на токсините од телото. После неколку недели, упорно повторување на третманот, ќе забележите дека кариесот исчезнал, а забите се бели и сјајни.