Кои пијалаци се најздрави за организмот?

Наместо да се консумираат вештачки произведени пијалаци за слабеење, испробајте некои од следниве природни и здрави напивки.

Внесувањето течности е многу важно за намалување на телесната тежина. Пијалаците имаат способност да држат ситост и да даваат енергија. Внимателно избрани, некои пијалаци може да помогнат во слабеењето.

КОКОСОВА ВОДА

Најприроден пијалак кој може да се проба и кој ќе допринесе за намалување на килограмите е кокосовата вода. Содржината на електролити подмладува и освежува. Во исто време ги разбива наталожените маснотии и постигнува целосна енергија неопходна на организмот.

СОК ОД ЗЕЛЕНЧУК/СУПА

Домашен сок или супа од зеленчук се одлични како напивки пред оброк. Тоа помага да јадете помалку и телото да ги добие сите хранливи состојки и минерали.

БИЛКОВ ЧАЈ

Постојат неколку билни чаеви кои се познати за намалување на килограмите. Обидете се во дневната рутина да воведете зелен и билков чај, кој помага во согорување на маснотиите.

ЛАДНА ВОДА

Да, и ладната вода е една напивка за слабеење. Минимална количина која се препорачува, а која ќе помогне во намалување на телесната тежина е осум до 10 чаши вода дневно.

СОК ОД БРУСНИЦА

Брусницата е овошје богато со витамини, минерали и хранливи состојки. Сокот од брусница е одличен за добар и здрав живот, како и за забрзување на метаболизмот.