Магични облоги: Што сè лекуваат рицинусовото масло и сода бикарбоната

Народната медицина открива неверојатен лек на кој многумина заборавиле – еве кои се болести можат да се излекуваат со рицинусово масло!

Овој природен лек има мноштво позитивни ефекти врз здравјето, а неговите примени се неограничени. Холистичката медицина често го препорачува рицинусово масло за третирање болести кои главно се отпорни на традиционалните терапии.

Доктор Вилијам Мекреј детално го опишал успехот во лекувањето на различни тегоби со рицинусово масло:

  1. Алергиите исчезнуваат ако испиете по пет капки рицинусово масло секое утро.
  2. Раните, исечениците и модринките брзо зацелуваат кога се мачкаат со рицинусово масло.
  3. Масирањето на стомакот со рицинусово масло во текот на последните два месеци од бременоста ги спречува стриите.
  4. Повредениот зглоб брзо се опоравува ако го завиткате во облога од рицинусово масло и го оставите така во текот на ноќта.
  5. Забележано е значително намалување на губењето на слухот со капење рицинусово масло во увото.
  6. Катаракта може да се излекува со капење по една капка од ова масло во окото пред спиење секоја вечер.

Овој природен лек има мноштво позитивни ефекти врз здравјето, а неговите примени се неограничени. Холистичката медицина често го препорачува за третирање болести кои се главно отпорни на традиционалните терапии.


Облога од рицинусово масло

Заради силното делување врз циркулацијата рицинусовото масло често се користи во облоги. Се што ви треба е ладно цедено рицинусово масло, чиста газа, пластична фолија, термофор или шише топла вода и пешкир. Пред и после употреба кожата треба да се исчисти со раствор од сода бикарбона.

Со загреано масло натопете ја газата и ставете ја на критичното место, покријте со фолија, потоа ставете термофор, завиткајте со пешкир и држете најмалку еден час. За ова време опуштете се и мирувајте. Облогот може да се применува 40 дена. Пред секоја употреба додадете доволно масло. Облогата секогаш затоплете ја пред употреба. Доколку таа го смени мирисот или бојата, направете нова.