Мажите „паѓаат“ на бринети со атлетска градба на телото

Од останатите квалитети кои не се поврзани со физичкиот изглед, најмногу ценат жени кои се непушачи и се факултетски образовани, а во нивните очи високо котираат и жени кои немаат деца

Веб-страницата WhatsYourPrice.com спровела истражување меѓу своите машки корисници на тема – физички и други квалитети кои ги привлекуваат кај жените.

Во студијата учествувале 175 000 мажи, а резултатите покажале дека тие повеќе ги сакаат – бринетите! Поточно, анкетираните мажи најмногу ги привлекуваат бринети со кафени очи и атлетска градба на телото.

Бринети кои немаат деца високо котираат кај мажите

Од останатите квалитети кои не се поврзани со физичкиот изглед, најмногу ценат жени кои се непушачи и се факултетски образовани, а во нивните очи високо котираат и жени кои немаат деца.

Истата веб-страница неодамна истражувала и каква боја на коса жените претпочитаат кај мажите. Резултатите покажале дека најмногу ги привлекуваат фраери со кафена коса, а по нив следуваат оние со црна коса, додека русокосите мажи се на последното место на листата.