Менструалниот циклус може да се одложи и на природен начин

Жената може да има повеќе причини поради кои сака да го одложи својот менструален циклус. Еве како тоа може да се направи на природен начин.

Жената може да има повеќе причини поради кои сака да го одложи својот менструален циклус. Еве како тоа може да се направи на природен начин.

Зачинета храна

Многу жени мислат дека ако јадат зачинета храна, нивниот циклус ќе се одложи. Воздржувањето од консумирање на многу зачинета храна во редовната исхрана е ефикасен начин за одложување на циклусот. Избегнувајте лук, бибер или ѓумбир. Започнете со ваквиот режим две недели пред датумот за одложување на менструалниот циклус.

Оцет

Земете чаша газирана вода и измешајте ја со три или четири лажици оцет. Консумирањето на овој напиток ќе ја одложи вашата менструација. Тоа ќе ги забави и менструалните симптоми. Пијте го овој природен лек два или три пати на ден, за да постигнете најдобри резултати.

Желатин

Ова е многу ефикасна метода за природно одложување на циклусот. Земете пакетче желатин и измешајте го во топла вода. Оваа мешавина ќе ви помогне да го одложите циклусот за околу 4-5 часа. Ова е одличен начин за одложување, секако ако сте соочени со некоја итна ситуација.