МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ: Кејт Мидлтон ќе ги обучува наставниците

Војвотката од Кембриџ ќе им помага на наставниците со разни совети и информации, кои тие потоа можат да им ги пренесат на своите ученици

Војвотката од Кембриџ, Кејт Мидлтон направи веб-страница за ментално здравје со цел да им помогне на наставниците со разни совети и информации, кои тие потоа можат да им ги пренесат на своите ученици, без разлика дали се работи за нарушување во исхраната, загуба на драга личност или анксиозност.

Војвотката ќе им помага на наставниците преку својата веб-страница

Страницата е насловена „Mentally Healthy Schools“, а ќе им обезбедува информации на наставниците во основните училишта низ Англија. Вклучува повеќе од 1 500 онлајн извори, кои се проверени од експерти во таа област и се прилагодени на учениците. Со оглед на тоа што Кејт често зборува за важноста на менталното здравје, воопшто не изненадува што одлучи да посвети внимание на веб-страница на оваа тема.

Од Кенсингтонската палата велат: „Наставниците имаат важна улога во животот на младите луѓе, но имаат проблем со наоѓање на вистински извор на информации, кои потоа треба да им ги пренесат на децата“.