Многу е важно градникот често да се менува, а знаете на колку време е тоа?

Како што покажало едно американско истражување спроведено во 2016 година, повеќето жени градниците ги носат многу подолго од осум месеци, дури и до 10 години!

Иако повеќето жени во фиоката за долна облека имаат и по неколку градници, често забораваме дека и тие имаат рок на траење. Ако два или три градника менувате на дневна основа, нивниот век е отприлика околу осум месеци.

По тој временски период, прилично се растегнуваат и не и служат на целта за која се направени. Со оглед на тоа дека нивната главна улога е поддршка и олеснување на дел од телесниот товар на грбот, премногу истрошени градници многу лесно можат да предизвикаат болки во грбот.

Исто така, ако зебележите дека корпите се деформирале или од нив излегуваат жици, тоа е уште еден показател дека треба да се поздравите со тој градник.

Како што покажало едно американско истражување спроведено во 2016 година, повеќето жени градниците ги носат многу подолго од осум месеци, дури и до 10 години! Но, ако не се износени и ако се уште се во добра состојба како кога сте ги купиле, нема причина да ги фрлате, само внимавајте на наведените промени кои кажуваат дека е време за промена.