Многу внимавајте ако почувствувате ваков вид болка во раката

Болката може да биде слаба до силна и главно поминува по неколку минути во состојба на мирување.

Високиот холестерол го зголемува ризикот од срцеви болести и инфаркт. Се нарекува и тивок убиец бидејќи често  не се манифестира низ симптоми или физичкиот изглед на лицето.

Затоа е важно да се одржува нормално ниво на холестеролот, бидејќи може да предизвика таложење на маснотии во артериите што доведува до намалување на протокот на крв во рацете и нозете, наведуваат лекарите.

Еден од симптомите што може да укажува на висок притисок е болка во раката. Доколку не се лекува може да го отежне извршувањето на секојдневните обрвски и освен при придвижување, болката може да се јави и во тек на мирување.

Болката може да биде слаба до силна и главно поминува по неколку минути во состојба на мирување. Ако се сомневате на висок холестерол, направете крвни анализи, советуваа стручњаците.