Може да ви го спаси животот: Во случај на срцев удар ставете три капки од оваа течност под јазикот

Доколку дојде до срцев удар, оваа тинктура може да помогне!

Би требало здраво да се храните и така да ги спречите разно-разните заболувања – ова, веројатно, веќе ви е јасно. Во случај да не се држите до ова непишано правило треба да знаете дека тука не помага никаква терапија. Намалете го внесот на сол и масти затоа што големи количества од нив ги запушуваат крвните садови и тоа доведува до срцев удар.

А доколку дојде до него, за да си помогнете треба да се обидете да останете присебни, колку што е тоа можно, и да се обидете да кашлате колку што можете посилно. Така ќе се спасите.

Освен тоа постои уште еден начин: Направете тинктура од црвена пиперка која инаку се користи како зачин. Таа е добра за вашето срце.

Тинктурата ќе ја направите така што ќе земете 2-3 од овие пиперчиња ќе ги ставите во чаша алкохол (50 %) и потоа состојките заедно ќе ги ставите во блендер.

 Добиената смеса ставете ја во стаклен сад, оставете ја на темно место да стои 2 недели, а потоа процедете ја. Претурете ја течноста во темен сад.

Во случај на срцев удар ставете 3 капки од оваа тинктура под јазикот. По некои 5 минути можете да земете уште 3 капки. Се разбира, без оглед на се побарајте веднаш лекарска помош.