Ритуал од 90 секунди што му дава целодневна енергија на организмот

Рутината одзема само една и пол минута наутро, а обезбедува енергија повеќе од две шолји кафе, го подига имуниот систем и влијае на расположението.

Доколку наутро тешко се будите и чувствувате дека ви недостасува енергија – постои решение кое може редовно да се практикува, а резулатите ќе траат цел ден. Станува збор за навика со чудесен ефект.

Имено, се смета дека многумина наутро се тушираат на погрешен начин. Така е откриен трик кој трае само 90 секунди, а кој влијае на енергијата во текото на целиот ден и го одржува телото будно.

Рутината одзема само една и пол минута наутро, а обезбедува енергија повеќе од две шолји кафе, го подига имуниот систем и влијае на расположението.

Научниците тврдат дека туширањето со топла вода доведува само до состојба на нанаспаност и замор. Она што треба да се направи е прво да се истушира телото со ладна вода, околу 30 секунди, потоа со топла вода уште 30 секунди и преостанатите 30 секунди треба тушот да се намести повторно на ладна вода.

Секако, чувството во првите неколку дена ќе биде многу непријатно, но телото брзото се навикнува на овој режим бидејќи чувството во текот на целиот ден е неверојтано, тврдат експертите.

Со оваа метода на туширање се отвораат капиларите и се забрзува циркулацијата, што го стимулира телото и умот по позитивна смисла. Оцев тоа, на овој начин се намалува нивото на стрес и помага во покренување на целокупниот метаболизам.