Не се карајте на празен желудник!

Во продолжение ви набројуваме пет работи кои не е добро да се прават на празен желудник

Празен или полн желудник? Има разлика, еве што не смеете да правите кога стомакот ви е празен…

  1. Да заминете на спиење

Треба да се воздржите од јадење два до три часа пред спиење, но тоа не значи дека во кревет треба да заминете гладни. Напијте се чаша млеко или изедете јаболко.

  1. Да одите во шопинг на намирници

Кога гладни ќе заминете во набавка на продукти, вашата перцепција за она што ви треба ќе биде пореметена. Ќе купите многу повеќе намирници отколку што ви е потребно, бидејќи освен празен стомак имате и „гладни очи“.

  1. Да пиете алкохол

Ако имате намера да пиете алкохол, секако, изедете нешто, бидејќи во спротивно алкохолот побрзо ќе се апсорбира и ќе „удри“ на срцето, црниот дроб и бубрезите.

  1. Да донесувате одлуки

Не е добро да донесувате важни одлуки на празен стомак, бидејќи можете да направите грешка и подоцна да зажалите.

  1. Да се карате

Кога сте гладни, тоа има лошо влијание врз вашето расположение и вие станувате раздразливи. Тоа не е добар момент да се впуштате во расправии, бидејќи ќе реагирате побурно од вообичаено.