Нервозата е најизразена во понеделник: Вработените се лутат два пати на ден

Една четвртина од испитаниците признале дека се изнервирале кога по враќањето на работа забележале дека некој ја употребувал нивната работна маса, а исто толку вработени биле нервозни затоа што нивниот шеф никогаш не ги пофалил за вложениот труд

Последното истражување покажало дека нервозата е најизразена кај вработените во понеделник, затоа што се уште никој не прифаќа дека е викендот завршен.

Во текот на работното време 51 % од вработените секој ден се нервираат и тоа во просек – два пати на ден. Истражувањето во Велика Британија покажало дека нервозата е најизразена во понеделник, а вработените „одбиваат“ да прифатат дека викендот е завршен.

Една четвртина од испитаниците признале дека се изнервирале кога по враќањето на работа забележале дека некој ја употребувал нивната работна маса, а исто толку вработени биле нервозни затоа што нивниот шеф никогаш не ги пофалил за трудот кој го вложуваат во работата.

Тие се нервирале, исто така, и поради озборувањата на колегите, како и поради неработниците, кои правеле премногу долги паузи за цигара или постојано биле на социјални мрежи. Една третина од испитаниците изјавиле дека најиритантни им се колегите, додека 20 % од нив за главна „пречка“ го посочиле шефот. Четвртина од испитаниците истакнале дека компјутерите, телефоните и климата се главната причина за лошото расположение во компанијата.