Неверојатно породување: Бабица си го донесе на свет сопственото бебе!

Кога Емили Дајал дознала дека е бремена била сигурна во две работи: дека сака да се породи со царски рез и дека сака нејзината пријателка и фотографка Сара Хил да го сними тој момент

Емили Дајал работела како бабица, па затоа и одлучила да земе активно учество во сопственото породување, кое претходно внимателно го испланирала со другите вработени во болницата. Сите кои учествувале во породувањето го делеле истото нетрпение и воодушевување со мајката, бидејќи полот на детето за сите бил непознат.

Од самиот почеток, кога лекарите направиле инцизија, Емили учествувала во породувањето и заедно со колегите и посакала добредојде на својата ќеркичка која го добила името Ема

„Ова беше еден од најневеројатните денови во мојот живот! Мојата неверојатна акушерка Емили Дајал не само што имаше царски рез, туку го извади самата бебето од стомакот!!! Беше нереално. Да се каже дека е неверојатна, ќе биде потценување! Таа е предодредена да ги носи бебињата на овој свет и не дозволи нешто мало како царски рез да ја спречи да го донесе на свет сопственото бебе! Да се гледаат нејзините колеги околу неа и да се случи ова беше толку убаво. Навистина ми беше чест да бидам таму и да снимам овој момент за неа и за Даниел… И изненадување! Девојче е!“, напиша Сара Хил на социјалните мрежи, фотографката која го овековечи несекојдневниот момент на породување на нејзината пријателка, акушерка.