Ова се најдобрите вежби за совршено газе

Какво ви е газето? Рамно, висечко или испакнато – секој од овие облици има свои идеални вежби за тонирање и ултра зацврстување

Во продолжение следуваат движења кои се клучни токму за твојот облик на задник, со нивна помош може да се постигне идеален облик, и тоа само ако се изведуваат три пати неделно…

Рамен задник

Ако често се прашувате „каде ми е задникот?“, тогаш спаѓате во оваа категорија. Почесто одете по нагорнини (на трака или во природа), во тренинзите вметнете серија обични чучњеви, исчекор во од, степ-ап… Погледнете го видеото во продолжение и ќе ви биде појасно што треба да правите:

Висечки задник

Во борбата против ваков задник најефикасно е ако во кардиото се вметнат спринтови, односно брзо трчање во интервали. Исто така, исчекор со прекрстени нозе, обични чучњеви со тегови, чучњеви со скок…

Испакнат задник

Од една страна, тоа е добро, но, од друга страна, има доста „материјал“ за работа. Испакнат задник обично значи дека лесно добивате мускули и без некој претеран труд. Значи, материјал и алат имате – искористете го на најдобар можен начин!