Овие делови од телото луѓето најчесто не ги мијат правилно. А вие?!

Откако кадите ги сменивме со туш-кабини уживаме во можноста на чувство на чистота без многу мака и долготрајно триење. Но колку всушност добро се миеме?

Папок – важи за едно од највалканите места на човековото тело, со дури 1 400 разни бактерии. Затоа токму овој мал, но важен дел од човековото тело, е мошне важно да не се пропушта при бањањето.

Нокти – не се сомневаме дека често ги миете рацете, но колку често во тој процес се посветува внимание на ноктите?!

 

Табани – со самото тоа што ќе дојдат во контакт со вода не значи дека се чисти. За да бидат убави и негувани, барем еднаш неделно треба темелно да се исчистат и да им се направи пилинг.

 

Зад ушите – далеку од очите далеку од умот… За да се спречи насобирањето на нечистотија и бактерии треба да им се посвети внимание при секое миење на косата.

Грб – барем за оној дел кој е тешко достапен треба да се користи посебна четка. Евентуално да се побара помош од партнерот. Ем ќе ви биде пријатно ем полесно ќе ја одржувате хигиената.