Потрошете го вишокот калории со овие вежби

Стручњаците направиле листа на вежби и време потребно за трошење на само 300 калории.

Калориите се бројат… не само кога се внесуваат, туку и кога се трошат, па не е на одмет да се знае колку всушност калории трошиме со одредени вежби.  Сигурно се гордеете со себе кога ќе избежбате некоја своја рутина или ќе ја истрчате зададената километража, ќе пропешачите на свеж воздух – но ги знаете ли бројките?

Стручњаците направиле листа на вежби и време потребно за трошење на само 300 калории.

 • Вежбање со тегови (руско ѕвоно) – 15 минути
 • Активност со јаже – 25 минути
 • Пливање – 31 минута
 • Трчање, возење велосипед – 34 минути
 • Орбитрек, скијање – 42 минути
 • Статичен велосипед – 44 минути
 • Пешачање на угорнина – 47 минути
 • Справа за веслање – 48 минути
 • Аеробик – 48 минути
 • Тенис, зумба – 50 минути
 • Степер – 58 минути
 • Јога – 67 минути
 • Прошетка – 74 минути
 • Дигање тегови – 89 минути
 • Пилатес – 125 минути

Сега кога на брзина направивте пресметка во главата, повнимавајте на внесот на калории, бидејќи, како што гледате не е така лесно да се потрошат.