ПРАВИЛО НА ТРИ МИНУТИ: Најголемата грешка што ја правиме после туширање

Една грешка по туширањето што ја прават повеќето жени, а која ја уништува кожата е предолгото чекање за да нанесат хидратантна крема или воопшто не ја нанесуваат.

Правилната грижа за кожата е исклучително важна. Туширањето има големо влијание на кожата, почнувајќи од времето поминато под туш до начинот на кој го миете телото. Затоа, важно е да се пронајде вистинската рутина која што и одговата на вашата кожа.

Една грешка по туширањето што ја прават повеќето жени, а која ја уништува кожата е предолгото чекање за да нанесат хидратантна крема или воопшто не ја нанесуваат. Имено, по туширањето, порите се шират поради пареата и топлината во бањата.

Клучно е таа вода да се задржи во телото со нанесување на хидратантни креми во рок од три минути, објаснува дерматологот Синтија Бејли.

Чекањето подолго од три минути за да нанесете хидратантна крема по туширањето ќе предизвика губење на влажноста во кожата. Затоа, секогаш чувајте хидратантни креми во бањата и нанесете ја една минута по туширањето за да имате здрава и хидрирана кожа.