Промени на кожата кои не би требало да ги занемарувате – потребни се преглед и терапија

Пет причини заради кои треба да побарате лекарска помош:

Често имаме проблеми со кожата, но на тоа не му придаваме големо значење, туку оставаме да помине само од себе. Но некогаш треба да појдеме кај дерматолог затоа што зад проблемите на кожата може да се кријат посериозни проблеми.

– Ако на кој било дел од кожата имате осип кој ве чеша и трае подолго од седум дена, не чекајте туку обавезно побарајте лекарска помош.

– Црвените печати кои се појавуваатвои делот на лицето и вратот може да бидат поврзани со стрес или да се одредена алергиска реакција. Без оглед на причината посетете дерматолог, особено ако се шират.

– Ако секогаш сте имале чиста кожа, а одеднаш почнале да ви се појавуваат мозолчиња, и тоа многу, појдете на лекар.

– Ненадејно и без посебно објаснување сте забележале изразено губење на косата, тоа дефинитивно може да биде загрижувачки. Ако не сте под стрес или не сте смениле ништо во рутината и негата на косата, не чекајте да стане полошо. Ако се сомневате дека нешто не е во ред, веднаш појдете кај дерматолог да ја открие вистинската причина.