Проверете сами: Последната бројка од годината на раѓање многу зборува за вас!

Докажано е дека не нè открива само периодот од годината во кој сме родени, годишното доба или хороскопскиот знак. Нешто интересно за секого може да се дознае и според последниот број во годината на раѓање

Секој број има соодветен елемент  – метал, вода, дрво, оган и земја. Тие можат многу да откријат за нечија личност, навики и сл.  Под кој елемент сте родени ќе дознаете според последниот број до годината во која сте родени. На пример, ако сте родени 1987 тогаш вашиот елемент е оган.

Метал – 0 и 1

Луѓето родени под овој елемент имаат силен карактер и мошне се отпорни. Тие се слободни и прилично резервирани затоа што сакаат да го прават она што е добро за нив и самите да влијаат на својот живот. Сакаат да живеат доследно и да бидат опкружени со љубов. Тоа се поединци кои знаат што сакаат и сè ќе направат и да дојдат до тоа. Одлучни се и не толерираат пропусти. Мана им е преголемата желба за чувство за моќ, луксуз и многу пари.

Вода – 2 и 3

Луѓето родени под овој елемент се мошне чувствителни, привлечни и симпатични. Имаат големи идеи и мошне се снаодливи, а тоа е она што ги прави успешни во професиите врзани за уметност. Тоа се луѓе кои имаат одличен инстинкт и се исклучително ориентирани на детали

Дрво – 4 и 5

Ова се самоуверени и вредни луѓе. Сакаат оригиналност, нови искуства и сонуваат за тоа да го истражат светот околу себе, да ги откријат сите негови бизарни места и загатки. Не се себични и егоистични, а луѓето кои ги опкружуваат тоа го сакаат и уживаат во нивно друштво.

Оган – 6 и 7

Луѓето родени под елементот оган се вистински авантуристи и сонуваат да го пропатуваат целиот свет. За нив може да се каже дека се прилично брзоплети,  па тоа понекогаш им носи проблеми кои не морало да ги има. Омилени се во друштвото затоа што се однесуваат природно и се мошне љубезни – може да се каже дека го имаат она нешто што ги привлекува другите.

Земја – 8 и 9  

Станува збор за поединци кои се мошне доверливи и претпазливи. Разумни се и секоја ситуација темелно ќе ја разгледаат. Ја сакаат дисциплината и редот, а сакаат да живеат така што ќе се држат до своите планови. Луѓето родени под елементот земја, кога нешто прават, тоа го прават на неупадлив начин. Најмногу се плашат од непознати ситуации.