Ракот е опасна болест, но може да се спречи!

Дали знаете дека постојат голем број на луѓе кои се излекувале од оваа болест бидејќи го промениле начинот на исхрана и користеле природни сокови.

За да се спречи, но и да се излечи ракот, треба најмногу да се посвети внимание на секојдневните навики кои ги имате. Здравата исхрана е многу важна, ако не и елементарна бидејќи на тој начин нашиот организам се претвора во многу неповолна средина за развој на канцерогените клетки. Јадете повеќе овошје и зеленчук. Пијте природни сокови од цвекло, морков, портокал, боровница… Дали знаете дека постојат голем број на луѓе кои се излекувале од оваа болест бидејќи го промениле начинот на исхрана и користеле природни сокови. Напитоците кои се богати со витамини и ензими, делуваат како антиоксиданси и ги убиваат клетките на ракот.

Не консумирајте вештачки пијалаци бидејќи се преполни со отрови и придонесуваат за развој на многу болести. Кокосовото масло, исто така, може да биде одлична превентива од оваа болест. Консумирајте органски производи, колку што е можно повеќе, односно потрудете се консумирањето на процесуирана храна, индустриски произведена да го сведете на минимум. Особено одбегнувајте ги виршлите, паштетите, сувомеснатото бидејќи ја содржат канцерогената супстанца акролеин.

Рестриктивните мерки важат и за внесот на јаглехидрати – сведете го на минимум, а наместо бел шеќер користете, на пример, мед. Она на што треба исто така да внимавате е да ја намалите употребата на дезодоранси бидејќи тие се водечка причина за рак на дојката во себе и содржат алуминиум и останати тешки метали (со исклучок на оние на кои е нагласено дека не содржат алуминиум и останати тешки метали). Подобра опција е сода бикарбоната – ем е ефикасна ем нема штетни последици по здравјето.