Револуционерна метода во клиниката „Жан Митрев“: ОПЕРАЦИЈА НА РАКА БЕЗ УПОТРЕБА НА СКАЛПЕЛ

Интервенцијата ја спроведува д-р Синоличка Џамбазова која од скоро е дел од тимот ортопеди на клиничката болница „Жан Митрев“. Таа е единствениот хирург за рака на Балканот која ги решава и најсложените проблеми со рацете со оваа специјална оперативна техника без користење на нож (скалпел)

Mинималната инвазивност на интервенцијата овозможува и побрзо закрепнување на пациентите

Дали знаете дека е можна операција на рака без употреба на скалпел?

Да, вистина е!

Доколку имате проблем со:

  • Болни и воспалени тетиви во пределот на шаката, рачниот зглоб, лактот, рамото, стапалото или ногата;
  • Болки и оток во малите зглобови на шаките;
  • Болки и оток во малите зглобови на стапалото;
  • Мускулна болка;
  • Болка во плешките;
  • Ослободување на притиснати нерви како карпал тунел синдром, или кубитал тунел синдром;
  • Контрактура на зглоб (вкочанет, ригиден зглоб);
  • Сите стадиуми на Дипитренова контрактура во шаките (трајно свиткување на прстите), дури и најтешкиот 4 (четврти) стадиум.

Можно е решавање на сите овие состојби без класична операција.

Оваа револуционерна метода (интервенција) ја спроведува д-р Синоличка Џамбазова која од скоро е дел од тимот ортопеди на клиничката болница „Жан Митрев“. Таа е единствениот хирург за рака на Балканот која ги решава и најсложените проблеми со рацете со оваа специјална оперативна техника без користење на нож (скалпел).

За примената на оваа оперативна техника д-р Џамбазова минатата година го освои првото место на светско ниво

Што треба да знаете за самата интервенција?

Се работи во локална анестезија и трае 30 минути, по што пациентот може веднаш да си оди дома. Нема контраиндикации и нема возрасно ограничување.

Оваа интервенција е ТРАЈНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМОТ, нема рецидиви.

И токму минималната инвазивност на интервенцијата овозможува и побрзо закрепнување на пациентите.

За примената на оваа оперативна техника д-р Џамбазова минатата година го освои 1-то место на светско ниво.