Револуционерно: Погледнете како изгледа трансплантацијата на пенис и скротуми (видео)

Кога е во прашање трансплантацијата на органите медицината навистина доста напредувала

Еден војник кој заради несреќа останал без гениталии е првиот сопственик на трансплантиран пенис и скротуми, а неговата операција траела 14 часа. Зафатот го извеле деветмина пластични хирурзи и двајца хирурзи уролози. При тоа скротумите му биле пресадени само за сето да изгледа естетски в ред, а тестисите биле изоставени токму од етички причини.

Во видеото кое е објавено во продолжение се гледа како е изведена операцијата, а истото било направено со цел да се покаже дека операцијата може да се изведе со минимални или никакви последици за пациентот.

Доктор Редет, кој се грижи за пациентот, истакнал дека се надева оти тој ќе може да уринира до излегувањето од болница. Трансплантацијата покренала многу етички прашања, но со оглед на тоа дека со условите било запознаено семејството на донорот кое дало согласност, проблемите овој пат биле избегнати.