Родила 11 бебиња едно по друго: Докторите во шок!

Марија за медиумите изјавила дека имала проблем да забремени, па таа и нејзиниот сопруг се обиделе со ин витро оплодување.

Марија Фернандез (42) на свет донела 11 здрави бебиња, а лекарите останале во шок затоа што се породила по природен пат. Марија за медиумите изјавила дека имала проблем да забремени, па таа и нејзиниот сопруг се обиделе со ин витро оплодување.

Така Марија родила 11 бебиња, и тоа без царски рез!

Сите 11 бебиња се машки, а шест се идентични близнаци. Сите се на интензивна нега, но се стабилни. Бебињата за време на раѓањето буквално излегувале едно по друго и се родиле за 37 минути.

Заради ова неверојатно породување Марија, веројатно, ќе се најде и во книгата на Гинисови рекорди.