Рускиот физиотерапевт д-р Попов открива: Оваа вежба може брзо да ги истопи килограмите!

Време е да направите нешто добро за себе: почнете да вежбате уште денес!

Доктор Петар Александровиќ Попов е руски физиотерапевт кој го усовршил опоравувањето на ’рбетниот мозок после операција или траума. Поранешниот гимнастичар, психотерапевт и застапник на ориенталната медицина, е исклучително популарен во Русија. Неговиот начин на вежбање му помогнал на професионалниот возач Олег Кеселман после повреда и операција на стапалата да се врати на натпреварите за само десет дена. Овој пат д-р Попов претставува сосема едноставна вежба која помага брзо да ги согорите калориите.

Вежба за брзо топење килограми 

Доктор Попов осмислил вежба за трчање на столче која можеби ќе ви изгледа чудно, но верувајте – делотворна е. Овој начин на трчање на високо столче е исклучително комплициран тренинг затоа што освен трчањето морате и да балансирате, инаку ќе паднете од столчето. После неколку минути трчање ќе се чувствувате како да сте поминале километри.

Ова се придобивките од вежбата:

  • Погодна е за сите оние кои патат од проширени вени;
  • Развива чувство за рамнотежа;
  • Покомплексна е од која било друга, затоа што и балансирате и трчате, па заради тоа и топи килограми;
  • Чувствувате забрзан проток на крв во нозете и грбот, а сите мускули на телото се активираат;
  • Бидејќи станува збор за лесен џогинг, нема можност за повреда на зглобовите;
  • Помага во правилната работа на внатрешните органи;
  • Го поттикнува метаболизмот;
  • Го поправа држењето на телото. После неколку дена ’рбетот ќе ви стои право, а болките ќе се намалат.

Советот на д-р Попов е да не се форсирате и оваа вежба да ја изведувате полека: прво неколку минути дневно, додека не стекнете кондиција, а потоа вежбајте најмногу 20 минути. На почетокот качете се на мало столче, а подоцна можете да вежбате и на високо столче за подобро да балансирате.