Само овие пет делови од телото смеете да ги миете со сапун

Само пет дела од телото се погодни за миење со сапун!

Дали е доволно туширање еднаш дневно или потребно е тоа да се прави повеќе пати? Стручњаците за нега на кожа на ова прашање даваат различни одговори, а имаат свое мислење и кога станува збор за користењето на сапунот при туширањето. Многу од нив советуваат да се користат благи и Пх-неутрални сапуни за да се зачува кожата, а некои тврдат дека некои делови од телото воопшто и не треба да се мијат со сапун.

Имено, само пет дела од телото се погодни за миење со сапун, а тоа се: грбот, стапалата, пазувите, средината на градите и дланките, за сите останати не е препорачливо.

Освен тоа температурата на водата во која се капеме не би требало да е повисока од 35 степени, затоа што во спротивно кожата се исушува и почнува да се лупи.